Detacheren

Detacheren

Detachering is het lenen van werknemers van een derde partij. Dit heeft voor u als ondernemer voor- en nadelen. Het verschilt van mensen inhuren via een uitzendbureau. Wanneer huurt u een detacheerde in en welke afweging moet u nemen om het wel of niet te doen? Vaak gebeurt dit op basis van langdurige overeenkomsten. Fix Personeelsdiensten heeft de mensen in dienst en u huurt hen voor een periode in. Formeel is het Fix Personeelsdiensten dus de werkgever van de te detacheren werknemer. U bent de opdrachtgever van Fix Personeelsdiensten en de werknemer is een ingeleende werknemer voor u. Omdat wij werkgever zijn, lopen wij de werkgeversrisico’s bij ziekte en bij ontslag.

Wat kost detacheren?

Detacheren is duurder dan het aannemen van eigen personeel. Omdat in dit geval Fix Personeelsdiensten het werkgeversrisico draagt, zal deze een deel van het risico verdisconteren in de opslag die zij op het uurtarief van de te detacheren werknemer hanteert. Wat dat uurtarief is en welke opslag daarbij wordt berekend, hangt onder meer af van de specialisatie en ervaring die u vraagt.

Voordelen

Deze arbeidskrachten hebben in de meeste gevallen al ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Dit kan een voordeel zijn omdat ze brede kennis hebben.Ook is het goed voor uw bedrijf om regelmatig nieuwe mensen in uw onderneming te hebben. Zij komen weer met nieuwe ideeën en sporen de oude kiern aan. Een mix van mensen die al langere tijd bij u werken en nieuwe mensen is ideaal.

Nadelen

Detacheerders blijven altijd een beetje buiten het bedrijf. Ze weten dat ze er maar tijdelijk zullen zitten en kunnen daardoor met een andere instelling binnenkomen. Ook kennen ze de cultuur van uw bedrijf, hun collega’s en de werkzaamheden minder goed. U moet een detacheerder altijd inwerken.

Redenen voor detachering

De meest voorkomende redenen zijn…

Arbeidsvoorwaarden

Gedetacheerden kunnen een arbeidscontract van u krijgen maar veel vaker komt het voor dat het Fix Personeelsdiensten de werknemer volledig in dienst neemt. Het voordeel is dat de detacheerders veel zekerheid hebben.

Wat kunnen wij voor u doen?

Neem contact met ons op via het contactformulier, en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Fix Personeelsdiensten